Fondată în 1990, Farmexim este prima companie de import și distribuție de medicamente și produse farmaceutice din România.

Având un vast portofoliu de produse și o relație excelentă cu clienții, Farmexim este legătura optimă între producătorii farmaceutici și pacienți. 

Cu o istorie bogată într-o piață care și-a schimbat configurația de nenumărate ori de-a lungul vremii, Farmexim a rămas o constantă nu numai în domeniul farmaceutic, ci în întreg peisajul economic românesc. În distribuție, dar și în retail, alături de lanțul de farmacii Help Net, Farmexim își concentrează activitatea asupra oamenilor cu scopul de a contribui la o viață mai sănătoasă și un viitor mai bun.

import și distribuție produse farmaceutice, cu acoperire națională prin centrul logistic central de la Balotești și punctele de lucru din principalele orașe ale țării: Timișoara, Oradea, Cluj, Sibiu, Brașov, Constanța, Galați, Iași, Ploiești și Craiova;

lanț de farmacii, cu peste 420 de unități la nivel național, în continuă expansiune. Help Net se află în top 3 rețele de farmacii în România și oferă servicii de calitate pentru peste 3,7 milioane de pacienți.


Din iulie 2018, grupul Farmexim este parte a grupului PHOENIX, comerciant german de produse farmaceutice, lider în Europa. Desfășurându-și activitatea în 29 de țări, inclusiv în România, grupul PHOENIX are o acoperire geografică unică la nivel european și joacă un rol important în sectorul medical, prin cei aproape 45.000 de angajați ai săi.

În domeniul distribuției de produse farmaceutice, grupul PHOENIX, prin intermediul a 224 de centre de distribuție, furnizează medicamente și produse specifice farmaciilor și instituțiilor medicale. Cu cele peste 17.000 de farmacii independente membre, PHOENIX Pharmacy Partnership constituie umbrela pentru rețeaua europeană sub care se desfășoară programe de cooperare și parteneriat adresat farmaciilor în 18 țări, iar Pharma Services oferă servicii de-a lungul întregului lanț de aprovizionare din industria farmaceutică. De asemenea, grupul PHOENIX operează peste 3.200 de farmacii proprii în 17 țări europene.