Alina Barcaru, membru al Consiliului de Administrație Farmexim | Help Net, cu responsabilități pentru Operațiuni și Logistică, se va retrage din companie începând cu 1 Decembrie 2022. Tsvetomir Stoyanov, membru al Consiliului de Administrație al PHOENIX Pharma EOOD Bulgaria, cu responsabilități pentru Operațiuni și Logistică, va prelua interimar și rolurile omoloage din România, păstrându-și în același timp și poziția din cadrul PHOENIX Pharma EOOD în Bulgaria.

Alina Barcaru este alături de Farmexim din 1997. În 2001, a preluat conducerea departamentului IT și ulterior a dezvoltat infrastructura informatică a Help Net, contribuind semnificativ la informatizarea proceselor din ambele companii. Preluând în anul 2012 poziția de Director Executiv al Farmexim, cu responsabilități în IT și Logistică, a coordonat dezvoltarea logistică a Farmexim, deschizând astfel drumul către infrastructura modernă prin care se desfășoară acum fluxul de distribuție, baza excelenței operaționale, cu care compania se poate mândri. Alina Barcaru și-a adus contribuția și în zona wholesale (B2B), remarcabilă fiind implicarea în dezvoltarea și implementarea Benefica, programul de loialitate dedicat farmaciilor independente. Începând din 2019, este membru al Consiliului de Administrație al Farmexim | Help Net, iar din 2020 Director Operațiuni și Logistică Grup pentru companiile PHOENIX group din România.

Alina Barcaru a avut o contribuție importantă în dezvoltarea organizației, în cei 25 de ani pe care i-a petrecut în Farmexim | Help Net. Prin inițativele și proiectele coordonate, Alina a crescut excelența operațională a companiei, a participat activ la crearea unui climat organizațional propice comunicării și dezvoltării, fiind un exemplu de profesionalism și dedicare. 
În numele întregului Consiliu de Administrație al Farmexim | Help Net, îi mulțumesc Alinei pentru toți acești ani în companie, pentru loialitate și implicare. Îi dorim toate cele bune și îi urăm mult succes în demersul personal pe care a ales să-l urmeze
”, a spus Nikolay Kolev, Managing Director al Farmexim | Help Net.

Începând de la 1 Decembrie 2022, Tsvetomir Stoyanov va prelua interimar responsabilitățile pentru Operațiuni și Logistică în Consiliul de Administrație al Farmexim | Help Net, păstrându-și în același timp și responsabilitățile omoloage în cadrul PHOENIX Pharma EOOD Bulgaria. Tsvetomir Stoyanov s-a alăturat PHOENIX group în 2019 și are o experiență de peste 20 de ani în logistică și operațiuni, într-un parcurs profesional care a inclus roluri-cheie în organizații cu anvergură, precum Coca-Cola HBC, Kaven-Iradis Group sau ECOPACK Bulgaria.

Tsvetomir Stoyanov va susține planurile de dezvoltare ale companiei, pentru a continua drumul nostru spre excelența operatională. Principalul său obiectiv va fi acela de a se implica în programul strategic de redesign organizațional și funcțional. Sunt convins că experiența și viziunea sa, exemplele de bune practici și cunoștințele în domeniul logisticii vor aduce valoare, făcând PHOENIX group în România și mai valoros ca furnizor de servicii integrate de sănătate”, a adăugat Kolev.