Centrul de zi Steluța

La inițiativa Asociației Sfântul Stelian, a luat naștere în 1994 Centrul de zi Steluța, ce oferă copiilor străzii o șansă de a avea acces la educație. Aici copiii se pot exprima așa cum sunt, fără constrângerile resimțite în școală și fără stigmatul inerent condiției lor sociale. Ne bucurăm să fim alături de Asociația Sfântul Stelian în demersul său de a reda educației statutul său originar de formare și pregătire pentru viață.

Cuiburi pentru viață

34 personalități publice și-au oferit sprijinul pentru cauza copiilor prematuri, în cadrul proiectului ”Cuiburi pentru viață” desfășurat în perioada martie-mai 2016 de către Asociația Povestaşii, în parteneriat cu Asociația Unu și Unu și susținut de Farmexim. Proiectul s-a încheiat cu o licitație publică în care au fost implicate vedete TV, actori, sportivi, artiști, creatori de modă și la care s-a strâns suma de 77.600 Lei.

Festivalul Internațional Shakespeare

Ajuns în 2016 la cea de-a X-a ediţie, Festivalul Internațional Shakespeare din România este unul dintre cele mai importante evenimente dedicate marcării a 400 de ani de la moartea lui William Shakespeare. Susținem artele și manifestările artistice, astfel că am fost alături de organizatori la punerea acestui eveniment pe scena teatrului "Marin Sorescu" din Craiova.

Festivalul Național de Teatru

Produs de UNITER, ARCUB şi Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, Festivalul Național de Teatru este o manifestare culturală anuală ce aduce laolaltă nume valoroase ale teatrului românesc, dar și ale scenei internaționale. Ca și ediția a 25-a ce a avut loc în 2015, și ediția din acest an va fi susținută de Farmexim, în demersul nostru continuu de a încuraja arta în general și teatrul în special.

Aristoteles Workshop

Aristoteles Workshop este un atelier anual de film documentar dedicat tinerilor din întreaga Europă, cu experienţă în domeniul regie, imagine și montaj, în care profesioniști ai industriei filmului european îndrumă 12 tineri în crearea propriului documentar. Editia a 11-a are loc în perioada 23 august – 24 septemrbie 2016, în satul Surdești, Maramureș. Farmexim acordă un premiu în valoare de 2000 de euro pentru echipa câștigătoare și este pentru al patrulea an alături de Aristoteles Workshop.